recept
Paastoetje
Lemon curd cheesecake met gekaramelliseerde ananas
Ingrediënten voor 4 glazen:
- 100 gr. bitterkoekjes
- 40 gr. ongezouten boter
- 150 gr. yoghurt (halfvol)
- 150 gr. magere kwark
- 2 anijsstaafjes
- 1 potje lemon curd (220ml)
- 300 gr. verse ananas
- 4 el bloemenhoning
Bereiding:
Verkruimel de bitterkoekjes in de blender. Smelt de boter en roer de verkruimelde bitterkoekjes door de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de vier glazen. Schep per glas twee dessertlepels lemon curd vervolgens over de glazen.
Meng de yoghurt met de kwark en de anijsstaafjes goed met een klopper. Verdeel dit over de vier glazen. Zet de glazen daarna minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de ananas in stukjes en karamelisseer deze in een koekepan op een middenhoge stand en door voortdurend te roeren zal de ananas na zo'n 10 minuten lichtbruin kleuren. Laat de ananas met het vocht in een bakje afkoelen.
Voor het serveren verdeel je de ananas over de vier glazen en geniet vervolgens van dit heerlijke nagerecht.